duminică, 22 ianuarie 2012

be an optimist :)

Sunt un optimist, cel putin pe jumatate. Ma enerveaza oamenii care considera ca optimistii sunt niste distrati care rad 24/24 ore. Optimismul nu presupune doar zambet, ci e o stare de perceptie a lumii. E un cumul dintre gandire pozitiva, atitudine bazata pe toleranta, incredere in viitor si o dragoste fireasca de viata. Optimistul nu e omul visator care asteapta sa-i cada ceva din cer, ci pur simplu cauta mereu cai pentru a-si "fabrica" fericirea si niciodata, da niciodata nu se gandeste ca totul e terminat, decis si nimic nu se poate imbunatati.

As dori ca toata populatia Terrei sa fie "molipsita" de acesta stare. Atunci va disparea barfa,fiindca oamenii vor avea ce face si nu se vor preocupa toata ziua de ce a facut cutarica, nu va mai fi invidia si incretiturile alea stupide de pe fetele a mii de concetateni. De ce oamenii vor compatimiti permananent, de ce se plang la tot pasul???

Nu-mi place sa ma plang si urasc smiorcaierele altora. De ce trebuie sa te apuci de plans de mila, da nu mai bine sa faci ceva ca sa schimbi situatia. Cum poti sa pretinzi ca nu ai prieteni, daca stai toata ziua in casa, ei la sigur nu cad din pod si chiar nici din Facebook sau Tweeter? Cum sa astepti complimente cand stai in capot toata ziua? De ce doresti o viata vesele cand mutra ta arata ca dupa o gustare cu lamai?

Nimic nu cade din pod! Totul trebuie cautat si obtinut. Optimistul nu e ala care se uita la un pahar gol si asteapta cu bucurie sa-i toarne cineva apa, ci cauta apa fara a fi oprit de banalitati. A trai dupa asa strategie e mult mai greu, decat pare asa din "povesti", fiindca presupune autoreeducare.

Imi place sa gandesc pozitiv si incerc in fiecare zi sa ma rup din coconul asta de om nemultumit.

Va doresc si voua sa puteti privi orice esec ca o viitoare victorie, fiindca la sigur ati invatat ceva , sa nu faceti tragedie din orice fleac si sa va ganditi ca la sigur fiece lucru ce se face/ schimba in viata noastra se face spre bine!!!

11 comentarii:

  1. N-as putea spune ca sunt un optimist inascut, dar am inclinatii spre asta:) E pozitiva postarea...*_*

    ps:poti sa intri la mine si sa-mi admiri colectia de "keep calm" :))[Iuliana]

    RăspundețiȘtergere
  2. Optimismul e in nou dar necesita un anume efort pentru a ni-l intretine. Dupa aceea toate lucrurile devin mult mai usoare, senine, pline de culoare si de viata. Dintotdeauna optimismul m-a inconjurat si pot spune din toata inima ca asa imi este cel mai bine.

    Un zambet de duminica, Ella :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos articolul .Sunt de acord cu tine...

    RăspundețiȘtergere
  4. este foarte reusit articolul cu o singura observatie: omul visator, care asteapta o salvare, cum ai spus tu sa ii cada ceva din cer este mai degraba melancolic:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Think about that every day life and enjoy good health for me is enough, in any case it is true, sometimes it is enough to see the glass half full and not half empty.

    Thanks for your visit to "photosphera" good week dear

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu sunt optimista, dar mai am si momente de pesimsism sa zic asa :))

    RăspundețiȘtergere
  7. și eu sunt o optimistă, pe alocuri destul de naivă, dar incurabilă ...
    și da, sunt de acord cu Coloured Bubbles, optimismul e în noi, trebuie să-l scoatem la suprafață, să nu lăsăm loc pesimismului, deși și starea de pesimism e binevenită, câteodată. Multora din noi, le este greu să lupte, mai bine se complac în situații de smiorcăieli și viață de cacao.
    apropo, Ella, e diferență între „a inerva” și „a enerva”, după cum „a strădui” nu are aceeași semnificație cu „a stărui”.

    RăspundețiȘtergere
  8. @LadyinWhite: principalul tendinta spre a privi viata in culori mai vii ;)
    @Coloured Bubbles: draga mea, total de acord. Sper ca toti sa gaseasca aceasta samanta in ei
    @vioreld: multumesc!
    @lutuc cezar: melancolia e mai mult o stare de deprimare si izolare, decat o "visare" falsa
    @Ivo Serentha: hug you dear
    @ C.L.M.: principalul sa domine optimismul
    @Natalia: scaparea mea )) merci

    RăspundețiȘtergere
  9. nustiu cum ar fi lumea fara optimisti???..poate ei au inventat culorile???...sunt si eu o optimista incurabila...si desi mai sunt momente cind ma apuca pesimismul de mina...ii dau drumul cit de repede posibil...:)...deci cu totii zimbiti si traiti viata din plin...:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt si eu optimista pina'n singe, desi nu stiu de ce. Sarcasmul meu vrea sa ma mai impiedice ocazional. Ca asa e trendy, sa fii ironic si frustrat. Oh well, screw stereotypes.

    RăspundețiȘtergere