miercuri, 7 decembrie 2011

Baloane de sapun

Ce e nebunia? 
Sa faci acelasi lucru si sa astepti rezultate diferite.

Ce e falsitatea?
Baloane de sapun care creeaza o lume ce dispare la fiece atingere.

Ce e minciuna? 
Tot un fel de nebunie care te face sa crezi ca ceilalti vor crede ce nici tu nu crezi...

De ce oamenii mint? De ce prefera sa traiasca in iluzii si teama de a nu fi descoperiti? Nu ma refer la minciuni nevinovate gen "mi-am uitat caietul acasa", "m-am intors la 11 (in loc de 1 )". Azi vorbim despre cei care traiesc in minciuna...a caror viata e alcatuita din povesti compuse sau preluate... despre cei ce cred ca viata vecinului e cu mult mai frumoasa ca a lui si o preia.

Nu stiu daca ma intelegeti sau aveti asa cazuri, dar sper ca ma ve-ti intelege.

Tinerii din ziua de azi (si nu numai ) privesc filme mult prea mult si adesea ajung sa-si dispretuiasca propriu destin in favoarea celui regizat. Doresc sa aiba mai multi bani, sa fie mai frumoase, cu mai multi prieteni, mai interesanti ... si aceasta dorinta o duc pana la extreme. Aici se nasc "povestile" ale care le asculti si te gandesti "oare chiar ea/el se gandeste ca as putea crede asa ceva".

Dar cel mai grav ca nu doar sunt minciuni nevinovate, dar ajung sa-i schimbe viata, sa o transforme intr-un infern in obtinerea celor dorite. Pacat ca nu vad frumosul din propria existenta...Ehhh altii ii invideaza pe ei... Complicata generatie.

Inventia si visarea exagerata sunt mai periculoase ca minciuna. Viata vecinului nu e atat de perfecta precum pare. Toti avem probleme si bucurii.

Traiti-va viata si pretuiti ceea ce aveti ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu