duminică, 6 martie 2011

i love it ♥


      


Eu nu stiu daca mai este cineva care nu stie care e marea mea slabiciune,da culoarea VIOLET...:)). Multi ma intreaba de ce?...Sincer nu stiu...pasiunea aceasta e dictata de starea mea interioara si intuitia (un punct forte al meu) de vreo 4 ani incoace...De-a lungul timpului eu m-am informat despre aceasta culoare ca in primul rind sa inteleg atractia mea,fiindca eu cred ca lucruri care se petrec au o predestinare...Pentru cei curiosi si nu numai vreau sa descriu semnificatia si influenta VIOLETului in viata noastra...


Semnificatia:

Culoarea violet corespunde chakrei crestetului capului - coroana, care este asociata cu energia spirituala.Culoarea violet este supranumita "culoarea puterii", deoarece este considerata culoarea regilor, purtata de acestia in nuanta "purpuriu regal".


Culoarea violet este o culoare cu semnificatii duale. Pe de o parte reprezinta bogatia, rafinamentul, provocarea, in vechime fiind considerata o culoare conservatoare. Pe de alta parte inspira misterul, exotismul, pericolul si amenintarea. O culoare care fascineaza si intriga in acelasi timp, a carei proprie istorie poarta valente contractictorii. In acceptiune contemporana devine o culoare a revoltei si a nevoii de libertate.

Aura regala pe care o inspira violetul are caracterul de a impresiona, este o culoare rece, transcendentala, favorizand exprimarea intelepciunii a detasarii si clarviziunii. Energia sa interioara calmeaza angoasele, inlatura frica agresivitatea si gelozia.
Violetul purifica gandurile si favorizeaza exprimarea artistica, stimuleaza creativitatea, genereaza forta interioara si echilibru mental. De aceea, persoanele care poarta violet sunt puternice mental, corecte, creative si vizionare.

Culoarea violet este inzestrata cu cea mai intensa putere electro-chimica si este acidifianta. Ea este extrem de stimulatoare pentru sistemul nervos.

Culoarea violet ne hraneste si ne energizeaza in mod inefabil partea cea mai inalta a creierului, ajutandu-ne sa ne extindem orizontul intelegerii. Culoarea violet este stimulatoarea celor mai inalte idealuri umane si, gratie inspiratiei determinate de aceasta, au fost concepute cele mai frumoase opera in arta, muzica, proza, poezie, picture, sculptura, cinema etc.
Efectele:
Efectele fiziologice ale culorii violet: intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia, intensifica pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.
Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentala, luciditate inteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne inconjoara, stimuleaza trairile spirituale inalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, indepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara.

Caracteristicile culorii VIOLET:


§         intareste sistemul imunitar

§         calmare mentala si nervoasa

§         incurajeaza creativitatea si inspiratia

§         deprima nervii motori, sistemele limfatic si cardiac

§         purifica sangele

§         mentine echilibrul potasiului si sodiului in organism

§         stimuleaza cresterea osoasa, combate reumatismul

§         stimuleaza splina

§         radiatiile specifice de inalta frecventa inhiba tumorile

§         apetitul dezechilibrat poate fi controlat cu ajutorul culorii violet.


Afectiuni/bolii tratate cu ajutorul culorii :


§         nevralgii, dezechilibre nervoase

§         stimularea memoriei

§         insomnii

§         astm bronsic

§         tulburari de vedere

§         afectiuni renale

§         boli infectioase

§         afectiuni cardiace

§         celulita

§         afectiuni ale vezicii urinare

§         tulburari de crestere osoasa, crampe, reumatism, sciatica, artrita

§         meningita cerebrospinala, comotii

§         tumori

§         boli de piele, boli ale scalpului.

 







Un comentariu:

  1. si mie imi place violetul.. dar sincer nu cred in toate chestiile aste gen "purifica sangele" si "trateaza celulita". dupa parerea mea este doar o culoare frumoasa care intradevar poate stimula creativitatea si te poate calma.

    RăspundețiȘtergere